1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας - Αρκαδίου 2 - 48100 - Πρέβεζα - τηλ 2682022554 - φαξ 2682060400 - Ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:30-14:00 

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Βιολογικός Δεκαπεντασύλλαβος

Το Θεατρικό μας στην αυλή του σχολείου. 

Το έργο «ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ» είναι μια διασκευή του έργου  
«ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΣΥΛΛΑΒΟΣ» της βιολόγου κ. Τόνιας Χριστοφοράτου του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου
Σε ποιο κοινό απευθύνεται το έργο
Το έργο αυτό αρχικά γράφτηκε προς διευκόλυνση των παιδιών της Α' Γυμνασίου στο μάθημα της Βιολογίας και είναι βασισμένο στο σχολικό εγχειρίδιο.



Περίληψη του έργου


Φτάνει στη γη ένας εξωγήινος, ο οποίος ήρθε από τον πλανήτη του διψώντας για γνώση και γεμάτος απορίες. Γνωρίζει κάποιους ανθρώπους οι οποίοι αναλαμβάνουν να του μάθουν τι είναι ζωή και ποιες είναι οι λειτουργίες της. Ερωτεύεται μία κοπέλα, την οποία, όμως, για να κερδίσει, πρέπει να περάσει 5 δοκιμασίες και να ξεπεράσει κάποια εμπόδια. Η κάθε δοκιμασία αφορά μία από τις λειτουργίες της ζωής (κίνηση, θρέψη, κυκλοφορία ουσιών, αναπνοή, αντίδραση στα ερεθίσματα). Περνώντας καθεμία από τις δοκιμασίες, η αντίστοιχη λειτουργία υλοποιείται στο δικό του σώμα. Γίνεται δηλαδή σταδιακά άνθρωπος. Στην προσπάθειά του αυτή αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που του παρουσιάζει ένας αντίζηλος, που αντιπροσωπεύει τις κακές συνήθειες που επηρεάζουν κάθε οργανικό σύστημα. Βοηθοί του είναι οι φίλοι του (χορός) που του εξηγούν τη λειτουργία των συστημάτων και τον αποτρέπουν από τις καταχρήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου