Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΓΙΑΣΜΟΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ & ΜΑΘΗΤΕΣ

 

Για τον Αγιασμό ισχύει η με αρ.πρωτ.Φ1/115739/ΓΔ4/4-9-2020 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Υπενθυμίζουμε ότι η εγκύκλιος του 2020 όριζε πως ο αγιασμός θα γίνει στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τον ιερέα του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί

Ο καθιερωμένος Αγιασμός του Σχολείου μας  θα γίνει στις 8:30 π.μ. τη Δευτέρα 13/9. Οι μαθητές/τριες οφείλουν  να βρίσκονται στο σχολείο μέχρι 8:15 π.μ. προκειμένου να κατανεμηθούν στα τμήματα. Την ίδια ημέρα θα δοθούν και τα βιβλία.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ SELF TESTS – ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Από την Τετάρτη, 8/9 οι μαθητές ξεκίνησαν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τα self tests τα οποία πρέπει να κάνουν προκειμένου να έρθουν στο σχολείο. Μπορούν να παραλάβουν μέχρι στις 17/9/2021 από τα φαρμακεία 6 δωρεάν self tests (για τις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων).

Το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9. 

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος. Η δωρεάν διάθεση self-tests από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου