1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας - Αρκαδίου 2 - 48100 - Πρέβεζα - τηλ 2682022554 - φαξ 2682060400 - Ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:30-14:00 

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Συλλογικός Προγραμματισμός 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας για το Σχολικός Έτος 2021-2022

 Ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας  στα πλαίσια του Συλλογικού Προγραμματισμού για το Σχολικό Έτος 2021-2022 αποφάσισε να ασχοληθεί με τους εξής άξονες:

Παιδαγωγική και μαθησιακή λειτουργία

Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση

Δράση: Διευκόλυνση της μάθησης μέσω ψηφιακών μέσων και ποικίλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων

Στόχος: Ανανέωση και βελτίωση της εκπαιδευτικής και μαθησιακής διαδικασίας, ώστε με τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών και πλατφορμών, με την παραγωγή παιδαγωγικού υλικού, με την υιοθέτηση καινοτόμων μεθόδων και πρακτικών να διευκολύνεται η μάθηση των μαθητών/τριών και να αναπτύσσονται κοινωνικές και ψηφιακές δεξιότητες.

Διοικητική λειτουργία

Ηγεσία -Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας

Δράση: Αναβάθμιση των χώρων και του εξοπλισμού του Σχολείου

Στόχος: Βελτίωση και αναβάθμιση των χώρων και του εξοπλισμού τους Σχολείου, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ασφαλές, φιλικό και υποστηρικτικό των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Σχολείο και κοινότητα

Δράση: Ανάπτυξη, ενημέρωση και βελτίωση του ιστότοπου της Σχολικής Μονάδας

Στόχος: Αναβάθμιση τους εκπαιδευτικού έργου και τη συνεργασία-επικοινωνία μεταξύ του σχολείου και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις

Δράση: Ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με την αξιοποίηση των ΤΠΕ

Στόχος: Βελτίωση των επιστημονικών, παιδαγωγικών και τεχνικών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών μέσα από την αξιοποίηση των ΤΠΕ σε διαδικασίες ενδοσχολικής επιμόρφωσης και αυτομόρφωσης.

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα

Δράση: Εκπαιδευτικά προγράμματα - Καινοτόμες δράσεις

Σκοπός: Ανάπτυξη και εκτέλεση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και άλλων καινοτόμων δράσεων που συμπληρώνουν το  Πρόγραμμα Σπουδών και συμβάλλουν στη δημιουργία θετικού κλίματος στη Σχολική Μονάδα και συντελούν στο άνοιγμα της στην κοινωνία και τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου